Acupunctuur Malden-Molenhoek

 

Ervaring van een zwangere vrouw…

Toen met 33 weken ons kindje nog steeds in stuit lag kreeg ik het advies van mijn verloskundige-praktijk om eens na te denken over een uitwendige draaiing. Het is natuurlijk beter als de baby gedraaid is tijdens de bevalling, anders heb je een verhoogde kans op een keizersnede. Toen ik daar wat over ging opzoeken op het internet schrok ik van de risico’s die daarmee gepaard gaan. Mijn oog viel toen op de zogenaamde ‘Moxatherapie’. Toen ik de beschrijving las moest ik lachen en kon me dan ook echt niet voorstellen dat het zou gaan werken. Maar alles beter dan de uitwendige draaiing, dacht ik. Bij de eerste behandeling werd er een Moxastick (lijkt op een sigaar) aangestoken en die werd bij mijn kleine teen gehouden, volledig pijnloos en totaal niet zweverig zoals ik dacht. Onderzoekt toont namelijk aan dat een spontane draaiing van het kind door middel van Moxatherapie wordt vergroot van 50 naar 75%. We kregen een aantal sticks mee naar huis en moesten de komende 2 weken elke ochtend en avond 15 minuten lang de stick bij mijn kleine teen houden. Na die 15 minuten moest ik op handen en voeten gaan zitten (paar minuten) en dat zou resultaat geven! Ik geloofde er niks van, het leek me onwaarschijnlijk want waarom is zo’n draaiing anders in het leven geroepen? Maar…toen wij in week 36 een echo lieten maken lag ons kindje mooi met het hoofdje naar beneden. Geweldig! Het was dus een kleine moeite met heel veel resultaat! Ik zou dan ook iedereen aanraden om dit te proberen. Nee heb je, ja kun je krijgen. Inmiddels ben ik bevallen van een prachtige dochter (Jolijn). Helaas is ze uiteindelijk toch met een keizersnede gekomen aangezien ze met een voorhoofdsligging lag, een hele andere reden dan de stuitligging dus.

Vriendelijke groeten, Femke

 

Lees eventueel ook  http://www.erasmusmc.nl/perskamer/archief/2010/2927057/ voor uitleg van Rotterdams onderzoek (Erasmus MC 2010) naar effecten van Moxa op het draaien van de ongeboren baby en kosten besparing.